POHÁNKOVÁ KAŠA

Pohánka je často zaraďovaná medzi super potraviny. Obsahuje veľa vitamínov a to najmä vitamíny zo skupiny B, C, E a minerálov ako mangan, zinok, selén a meď. Ako jedna z mála rastlinných potravín obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny vrátane lyzínu a tým vytvára vysoko kvalitnú rastlinnú bielkovinu. Pohánka posiľňuje imunitný systém, udržiava pevné a pružné cievy a nervový systém. Má protizápalové účinky, znižuje cholesterol a je účinnou prevenciou proti rakovine.

Ľanové semienka ako „zázračná zbraň“ proti rakovine. sú  vynikajúcim zdrojom omega-3 , mastnej kyseliny, lignanov a vlákniny. Omega-3 mastné kyseliny spolu s lignanmi sú schopné zabíjať nádorové bunky. Protirakovinové látky ľanového semena sa nachádzajú nielen v šupe, ale aj vo vnútri semien, preto ich treba pred konzumáciou  pomlieť

Image

Ľanové semienka sa vždy musia jesť spolu s potravinami bohatými na bielkoviny!

  • pohánková kaša 5PL
  • 1 banán
  • Ľanové semienka
  • lieskovce
  • Mak
  • Škorica

Vidličkou pretlačíme banán, pridáme 1PL rozmixovaných ľanových semienok, 5PL pohánkovej kaše, škorica, mak a zalejeme horúcou vodou. Necháme odstáť 5 min. Ozdobíme banánom a lieskovcami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *