Pohánka
Pohánka je veľmi prospešná pre ľudský organizmus a mala by tvoriť základ nášho jedálnička. Vďaka vysokému obsahu vitamínov a minerálov, celkovo posilňuje organizmus a preto sa hodí aj pri rekonvalescencii. Najdôležitejšiu látku, ktorú pohánka obsahuje je rutin ktorý zabezpečuje pružnosť ciev a zlepšuje prekrvovanie orgánov. Rutin podporuje vstrebávanie vitamínu C, čo zvyšuje účinky na celý cievny systém a organizmus. Napomáha odbúrať cholesterol z krvi a znižuje vstrebávaniu cholesterolu z potravy. Je vysokým zdrojom vlákniny, vďaka čomu priaznivo ovplyvňuje funkciu tráviaceho systému.
Ingrediencie:

- ½ hrnčeka pohánky
- ½ broskyňa
- maslo
- med
- škorica
- citrón
Pohánku na noc namočíme. Vodu pár krát vymeníme, tým odstránime nahorklú chuť. Ráno scedíme vodu, opláchneme a varíme 10min. Na panvicu dáme kúsok masla, nasekanú broskyňu a oriešky. Po 5 minútach pridáme trochu citróna, med, škoricu. Odstavíme z ohňa a pridáme uvarenú pohánku, ktorú zmiešame so zmesou.
Ozdobíme ľanovými semienkami, goji a broskyňou.