CUKINOVÝ PRÍVAROK

Cuketa v 100 g obsahuje až 93% vody, 16 kalórií, 0,3 g tukov, 3,1 g sacharidov (z toho 2,5 g cukry), 1 g vlákniny a 1,2 g bielkovín. Ďalej obsahuje vitamín AB2-riboflavín, B3-niacínB5-kyselinu pantoténovúB6-pyridoxínB9-kyselinu listovúvitamín CE a K, z minerálnych látok obsahuje draslíkfosforhorčíkvápniksodík, železo, selén, mangán, zinok a meď.

Cuketa zbavuje telo zápalu, odstraňuje nedostatočné trávenie, udržuje zdravý krvný tlak, udržuje zdravé oči, zvyšuje energiu, pomáha redukovať hmotnosť, pomáha liečiť astmu, chráni pred rakovinou, udržuje zdravú a mladistvú pokožku, posilňuje kosti a zuby.

Ingrediencie:

  • 1 kg cukina
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 g bio jogurt
  • maslo
  • soľ
  • kôpor
  • 3 PL pohanková múka
  • zemiaky
  • vajíčka

Cibuľu a cesnak nakrájame a opražíme na masle. Cukinu na hrubo nastrúhame, zbavíme prebytočnej vody a pridáme k cibuľke. Varíme 20 min. Pridáme jogurt, soľ a kôpor. Ku koncu vmiešame 3 PL pohánky.

Hotový prívarok ešte môžeme dochutiť octom, kto má rád kyslejšie. Ja som podávala so zemiakmi a vajíčkom.

Ozdobíme slnečnicovými a tekvicovými semienkami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *